снимки: TontonXmayo, Уикипедия  Френският халф Блез Матюиди обяви, че прекратява своята футболна

...
снимки: TontonXmayo, Уикипедия  Френският халф Блез Матюиди обяви, че прекратява своята футболна
Коментари Харесай

Световен шампион с Франция прекрати кариерата си

снимки: TontonXmayo, Уикипедия
 

Френският халф Блез Матюиди разгласи, че приключва своята футболна кариера. Това той направи посредством обява в обществените мрежи.

“Футбол, обичах те толкоз доста. Футбол, ти ми даде толкоз доста, само че пристигна моментът да кажа стоп. Сбъднах както детските си фантазии, по този начин и тези като мъж. Със свито гърло, само че и с горделивост през днешния ден обръщам тази страница. МЕРСИ ”, написа Матюиди към своя фотография със международната купа, която завоюва с Франция на Мондиал 2018.

35-годишният полузащитник за последно игра за американския Интер Маями, като също по този начин е носил екипите на Троа, Сент Етиен, Пари Сен Жермен и Ювентус. За своята страна той има 84 мача с 9 гола, предава Спортал.

На клубно равнище Матюиди записа 699 мача, в които се регистрира с 50 попадения и 44 асистенции. Освен със международна купа, той може да се похвали с 5 трофеи на Франция, 3 Купи на Франция, 4 Купи на Лигата във Франция, 5 Суперкупи на Франция, 3 трофеи на Италия, 1 Купа на Италия и 1 Суперкупа на Италия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР